Info 19. Januar

Hvit rein: Den samiske forfatteren Ailo Gaup forteller at samene har en dyp åndelighet knyttet til hvite reinsdyr. I samisk folketro kommer det hvite reinsdyret fra sola og en høyere bevissthet, akkurat som de hvite løvene i afrikansk folketro.   «Reinsdyret representerer renhet og fornyelse. Du kan rense deg ved å møte et hvitt reinsdyr. Det er veldig bra å ha mange hvite reindyr i flokken, for de har en sterk forbindelse med åndeverden. Har du mange av dem, er du velsignet», forteller Ailo Gaup. (Takk til Frank Wiggo Stavem, Lesja, for denne informasjonen).

Gaup forteller videre: «Reinsdyret representerer renhet og fornyelse. Du kan rense deg ved å møte et hvitt reinsdyr. Det er veldig bra å ha mange hvite reindyr i flokken, for de har en sterk forbindelse med åndeverden.» Har du mange av dem, er du velsignet, forteller Ailo Gaup. I samisk mytologi er hvite reinsdyr agenter for det hellige, og ifølge samisk folketro var disse de første dyrene som kom til landet.

Ottadalen villreinområde (som snart skifter navn til: Reinheimen-Breheimen villreinområde) har mange hvite dyr i sine villreinflokker

En kommentar om “Info 19. Januar

  1. På Magerøya, Norges nordligste er det mange, riktig mange hvite eller meget lyse reinsdyr som samer fra Karasjok eier.
    Også på fastlandssida, Porsangvika er det en flere som er meget hvite, og Randi har publisert noen bilder på Facebook.
    Hilsen lainnkrabbe Oluf HUGO Riise

Legg gjerne igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s