8. juli

Få kalver i fostringsflokkene i Reinheimen i år? Foreløpige registreringer tyder på en kalvingsprosent under 40 i år, eller færre en 40 kalver pr 100 simler/ungdyr. Normalt ligger prosenten på ca 50. Med en vinterstamme på 2000 dyr – og 1000 simler/ungdyr – kan det bli produsert 100 kalver færre enn normalt!

6 kommentarer om “8. juli

  1. Hvordan står det til med fostringsflokkene i Breheimen? Gjør snøforhold i fjellet noe med bukkens områdebruk? Eller er den fortsatt å finne i høyden, eller der snøen ligg fortsatt? Har både bukk og kalv på S-Ø i år.

    • Fostringsflokkene holder seg i Tundradalen og i fjellområdene i nærheten. De fleste bukkeflokkene krysset i vår Lundadalen, på trekk sør-øst til områdene ved Netoseter i Bøverdalen – og der har de holdt seg siden. Kjølig vær (og mye snø i høyere strøk) gjør at dyrene beiter ganske lavt i terrenget.

  2. hei hei vert de lagt ut noke meir informasjon korleis dyra trekker å ka område dei holder til på skjåk nord no i tida fram mot jakta?? skal jakte rein for førset gang på skjåk å vore so heldi å få fritt kort,

    • Hei tilbake. Planlegger å legge ut slik info fra 2. august (neste uke). Hovedmassen av bukker holder seg nå (30. juli) på Kjølen i Lesja. Mvh Knut Granum

  3. ok den er grei. vert en tur i aursjømråde no i helga å sjå oss litt rund om i terrenge. e de noke observasjona av rein i de omreåde no da??

Legg gjerne igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s