3. august

Reinheimen: Flokkene går ganske spredt, fra Sveinbuområdet (Skjåk) i vest til Kjølen (Lesja) i øst.

Breheimen: De fleste fostringsflokkene holder til i Tundralen – og tilliggende fjellområder. Bukkeflokkene holder seg sør for Lundadalen – og stort sett på Bøverdalssida, i Netoseterfjellet og vestover. Sørvest-reinen oppholder seg i områdene rundt Glittervatnet og vestover.

6 kommentarer om “3. august

  1. Veldig kjekt å følge med reinens bevegelser, regner med at det er mye snø i fjellet, endrer det reinens bevegelser i noen grad? Jeg er så heldig at jeg har fått meg kort i år og gleder meg til å komme i Reinheimen.

  2. Hei

    Er det ingen observasjoner av bukker på Skjåk sida av lomseggområdet no i seinare tid? Er det sannsynlig at nokre av bukkeflokkane på bøverdalsida trekker over til Skjåk før jakta starter?

    • Hei tilbake. Jo, bukkeflokkene observeres stadig vekk på Bøverdalsida, men de går ganske spredt – og med varmt vær kan nok noen flokker trekke opp mot Skjåk-grensa (som ligger på ca 2000 m.o.h).

  3. Flokkene som du skrev gikk spredt mellom Sveinbuområdet og Kjølen, er det storbukker i disse? Eller går alle storbukkene i egne flokker enda? Når vil i så fall storbukkene oppsøke fostringsflokkene?

Legg gjerne igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s